Partnyor ol
02.11.2020 / 00:00

Orqanizmə faydalı bitki tərkibli süd – necə hazırlamaq olar?

   1. Badam südü

Ən sevilən bitki tərkibli südlərdən biri olmaqla yanaşı hazırlanması ucuz və çox asandır. Digər bitki tərkibli südlərə görə daha yüngüldür və xolesterin miqdarı daha azdır, bu səbəblə pəhrizdəsinizsə yaxşı bir seçim olaraq qəbul edilir. Kalsium məsələsinə gəldikdə isə badam südündə inək südündən daha çox kalsium mövcuddur.

Ləvazimatlar:

  • 3/4 su stəkanı badam (100 qr);
  • 4 xurma;
  • 2 su bardağı su (500 ml);

Badamları gecə boyunca suda saxlayın. Suyunu süzüb durulayın və soyun.

Daha sonra badamları xurma və su ilə birlikdə yaxşıca qarışana qədər qarışdırın. Bint və ya süzgəc istifadə edərək qarışımı süzün və badam südünüz hazırdır! Badam südünü soyuducuda qapalı bir qabda 3 və ya 4 gün saxlaya bilərsiniz

2. Yulaf südü

İçində doymuş yağ olmayan yulaf südü fincan başına 5 qram protein ehtiva edir.Yulaf südü təbii olaraq şirindir. Keks və peçenye kimi un məmulatları üçün mükəmməl bir xam maddə olaraq görə bilərik.

Ləvazimatlar:

  • 1 stəkan rəndələnmiş və ya incə çəkilmiş yulaf (100 qr);
  • 3-4 stəkan su (750 ml – 1 litr);

Yulafları ən az 30 dəqiqə suda saxlayın, sonra suyunu süzün. Yulafları 3 və ya 4 stəkan təmiz su ilə qarışdırın. Bint, süzgəc və ya salfet istifadə edərək südü süzün.

Soyuducuda qapalı bir qabda 5 günə qədər saxlaya bilərsiniz.

3. Hind qozu südü

Ləvazimatlar:

  • 4 stəkan hind qozu suyu (1 litr);
  • 1 stəkan hind qozu (200 qr).

Bu süd yemək bişirmək üçün, xüsusilə də, Asiya mənşəli reseptlər üçün mükəmməl olaraq dəyərləndirilir. 

Nuş olsun!

 

Bölüşmək